Szent Ferenc Kertműhely

Mányi családok által létrehozott önkéntes szerveződés vagyunk, a környezetükről felelősséggel gondolkodó és azért aktívan tenni akaró közösség.

Mányon, festői környezetbe, egy korábbi kertgazdaság helyére álmodtuk meg 2019 tavaszán a Kertműhelyt, mert csodálatos értéknek tekintjük a minket körülvevő természetet, és szeretnénk mindent megtenni azért, hogy családjainkban és szűkebb, tágabb környezetünkben minél többen ismerhessék meg a működését, és azt, hogy hogyan tudunk rá úgy vigyázni, hogy még a gyermekeink is gyönyörködhessenek benne. Családjainkért, a falunkért való tenni akarásból és a Földért vagyunk együtt.

Célunk az ökológiai szemléletformálás, egy gyakorlati, megoldásorientált teremtés- és környezetvédelmi szemlélet meghonosítása.

A Kertműhely programjaihoz bárki csatlakozhat, aki szeret közösségben kétkezi munkát végezni, természetben lenni, természetközeli gazdálkodási módokkal, technikákkal ismerkedni, ezekben gyakorlatot szerezni és megerősödni abban a szemléletben, hogy a kevesebb több. A mányiakkal együtt, Mányt szeretnénk zöldebbé tenni.